Komunikacija Beograda i Zagreba je opterećena tenzijama koje treba otkoloniti, suglasili su se u utorak u Beogradu srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

U priopćenju nakon razgovora Vučića i Pupovca, navodi se stajalište predsjednika Vlade Srbije da se” sva sporna pitanja u odnosima dviju država rješavaju međudržavnim dijalogom, uz uvažavanje argumenata obiju strana, bez javnih konfrontacija”.

Pupovac je, kako se navodi, zahvalio premijeru Vučiću na takvom opredjeljenju i prenio mu potporu srpske zajednice u Hrvatskoj za smirivanje tenzija koje poslednjih dana opterećuju odnose dviju država.

Pupovac je podržao i “spremnost srpskog premijera da se u što skorije vrijeme sastane s hrvatskim dužnosnicima”.

Pupovac je istaknuo “političku važnost i dobrobit koju je imao Vučićev nedavni susret i razgovor s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o pitanjima položaja nacionalnih manjina – Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji”, navodi se u priopćenju iz vladina ureda za medije.

Komentiraj

FOTO:Srdjan Ilic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.