Srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac nadaju se da predizborna kampanja u Hrvatskoj neće utjecati na ostvarivanje prava Srba niti na odnose Srbije i Hrvatske, ocijenjeno je u ponedjeljak na sastanku Vučića i Pupovca u Beogradu.

Vučić i Pupovac su na sastanku u sjedištu srbijanske vlade razgovarali o srpsko-hrvatskim odnosima i opredijeljenosti srbijanske vlade  za suradnju sa svim zemljama u regiji, priopćeno je nakon sastanka.

Posebna pažnja u razgovoru je posvećena položaju Srba u kontekstu predstojećih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj. Izražena je nada da predizborna kampanja neće utjecati na ostvarivanje prava Srba u Republici Hrvatskoj, niti na odnose Srbije i Hrvatske, istaknuto je u priopćenju iz Vučićeva ureda.

U razgovorima je istaknut interes da se nastavi s unapređenjem odnosa Srbije i Hrvatske i na bilateralnim osnovama i u okviru zajedničke europske perspektive dviju država, navedeno je u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:HINA/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.