Vrhovni sud Republike Hrvatske odlučio je da će Zdravko Mamić, čelnik zagrebačkog Dinama, protiv kojega USKOK vodi dvije istrage zbog sumnje u izvlačenje preko milijuna kuna iz kluba, do okončanja postupka definitivno ostati bez sedam milijuna kuna koje je 15. srpnja položio na račun suda kao jamstvo za izlazak na slobodu.

Prilikom pokretanja druge istrage protiv Zdravka Mamića nadležni sud naložio je oslobađanje tih sredstava jer mu je određeno novo, dvostruko veće jamstvo. Prije nego što je novac vraćen Mamiću, USKOK je podnio prijedlog da mu se i ta sredstva blokiraju, a sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu je to i prihvatila, navodi portal Jutarnji.

Obrana je smatrala da je tim sudskim rješenjem povrijeđen zakon te nakon toga podnijela žalbu Vrhovnom sudu. U žalbi su istaknuli da se ne radi o Mamićevim novcima, već sredstvima koje je njegovu sinu pozajmio Davor Šuker, predsjednik HNS-a.

Vrhovni sud je odbio žalbu obrane obrazloživši kako iz spisa ne proizlazi da bi se radilo o pozajmici Davora Šukera te da nikakvih povreda zakona nije bilo. Tako će spornih sedam milijuna kuna s računa suda otići u državni proračun.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.