Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak da je, po njegovim saznanjima, novi sastanak koalicije Hrvatska raste i članova Mosta dogovoren za utorak, a idućeg tjedna trebalo bi se znati i je li sastanak Milanović-Prgomet oslabio šanse lijeve koalicije za sastavljanje Vlade.

Za sedam do deset dana vjerojatno će biti poznato je li sastanak Zorana Milanovića i Drage Prgometa smanjio naše šanse, odgovorio je Vrdoljak na novinarski upit o posljedicama nedavnog tajnog sastanka Milanovića i Prgometa.

Unatoč tome, lijeva koalicija prikupit će dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade, poručio je Vrdoljak nakon predstavljanja klastera za personaliziranu medicinu u Ministarstvu gospodarstva.

Novinare je zanimalo i hoće li eventualni dogovor s Mostom oslabiti poziciju HNS-a u budućoj vladi.

“Zadnjih 17 godina, otkako sam u HNS-u, priča se o slabljenju naših pozicija. Onda izađemo na bilo koje od izbora i pokažemo da dobivamo župane, gradonačelnike, saborske zastupnike u onom broju u kojem to nitko nije očekivao. Tako je bilo do sada, tako će biti i sljedeći put. Sve smo jači i bolji. Ne zbog konkurencije na političkom tržištu, nego zbog naših kvaliteta”, rekao je Vrdoljak.

Komentiraj

FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.