Izvanredno stanje u Vladi i Hrvatskom saboru bit će tema HNS-ove izvanredne sjednice Predsjedništva u srijedu, potvrdio je Hini čelnik te stranke Ivan Vrdoljak.

“Hoću sa svojim ljudima skupiti glave i vidjeti što su opcije i za što se trebamo pripremati. Normalno je da stranka koja ima devet mandata i četvrta je po brojnosti sazove Predsjedništvo u ovakvoj situaciji”, pojasnio je u ponedjeljak Vrdoljak.

Ponovio je i kako će svi HNS-ovci u Saboru jednoglasno podržati opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

“Svih devet zastupnika pojavit će se u sabornici i glasovati za opoziv, a u našem je klubu i Veljko Kajtazi koji će svoj stav uskladiti s našim Klubom i Klubom manjina”, rekao je Vrdoljak uvjeren kako će i manjinski zastupnik Kajtazi glasovati za opoziv Karamarka.

Na pitanje očekuje li da iz redova Domoljubne koalicije vrbuju zastupnike, posebice manjince Vrdoljak uzvraća: “Oni su svi u kaznenim djelima ako budu pregovarali. Željko Sabo je u završio zatvoru jer je vrbovao vijećnicu!”

Šef HNS-a komentirao je i jučerašnju izjavu u medijima drugog čovjeka te stranke, međimurskog župana i predsjednika Središnjeg odbora Matije Posavca kako bi u ovom trenutku izbori bili porazni za Hrvatsku rekavši kako je to izvađeno iz konteksta.

“On naravno kaže da bi to bilo štetno, ali to nije naša odgovornost”, ističe Vrdoljak.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.