Izvanredno stanje u Vladi i Hrvatskom saboru bit će tema HNS-ove izvanredne sjednice Predsjedništva u srijedu, potvrdio je Hini čelnik te stranke Ivan Vrdoljak.

“Hoću sa svojim ljudima skupiti glave i vidjeti što su opcije i za što se trebamo pripremati. Normalno je da stranka koja ima devet mandata i četvrta je po brojnosti sazove Predsjedništvo u ovakvoj situaciji”, pojasnio je u ponedjeljak Vrdoljak.

Ponovio je i kako će svi HNS-ovci u Saboru jednoglasno podržati opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

“Svih devet zastupnika pojavit će se u sabornici i glasovati za opoziv, a u našem je klubu i Veljko Kajtazi koji će svoj stav uskladiti s našim Klubom i Klubom manjina”, rekao je Vrdoljak uvjeren kako će i manjinski zastupnik Kajtazi glasovati za opoziv Karamarka.

Na pitanje očekuje li da iz redova Domoljubne koalicije vrbuju zastupnike, posebice manjince Vrdoljak uzvraća: “Oni su svi u kaznenim djelima ako budu pregovarali. Željko Sabo je u završio zatvoru jer je vrbovao vijećnicu!”

Šef HNS-a komentirao je i jučerašnju izjavu u medijima drugog čovjeka te stranke, međimurskog župana i predsjednika Središnjeg odbora Matije Posavca kako bi u ovom trenutku izbori bili porazni za Hrvatsku rekavši kako je to izvađeno iz konteksta.

“On naravno kaže da bi to bilo štetno, ali to nije naša odgovornost”, ističe Vrdoljak.

Komentiraj

<
FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.