Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu kako HNS nema nikakvih problema oko broja mogućih mjesta na izbornoj listi koje SDP navodno u pregovorima nudi HSS-u, te je poručio da je HSS dobrodošao u zajedničku koaliciju ako je spreman preuzeti odgovornost.

“Nemam problem da bilo tko s nama potpiše tko je spreman preuzeti odgovornost za resor i napraviti posao u tom resoru. Ako kolege iz HSS-a preuzmu odgovornost u segmentu potpredsjednika vlade i u ključnom resoru poljoprivrede i znaju što trebaju napraviti te donesu rezultate – dobrodošli su”, rekao je Vrdoljak za Dnevnik Nove TV.

Upitan za nagađanja da bi SDP ponuđenim brojem mjesta HSS-u mogao pokušati umanjiti utjecaj HNS-a u budućoj koaliciji, Vrdoljak je ponovio kako nemaju takvih problema. “Naš utjecaj bio je sukladan našim rezultatima na izborima i mogućnostima upravljanja pojedinim resorima i tako će biti i u budućoj vladi”, rekao je Vrdoljak i dodao kako su dvije stranke u prošloj vladi dobro funkcionirale.

Rekao je kako se vode razgovori sa SDP-om, ne o pozicijama na izbornim listama koje će, uvjeren je, biti vrlo slične kao i prije osam mjeseci, već o projektima koje se mora napraviti. “Pozicija HNS-a je da liste trebaju izgledati kao i na prethodnim izborima. Mi smo dobili devet mandata – sedam s liste i dva na temelju preferencijalnih glasova i to će se dogoditi i sada. Sedam, osam, devet mandata, to nije ni moj fokus niti kolege Zorana Milanovića, nego nam je fokus da pobijedimo na izborima i građanima damo jednu stabilnu, normalnu i pristojnu vladu koja zna što radi. O tome se razgovara, a liste će izgledati vrlo slično”, zaključio je Vrdoljak.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.