U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. U drugom dijelu dana, ponajprije u gorskim krajevima te uz granicu sa Slovenijom mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, prognoziraju iz DHMZ-a.

Puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, na Jadranu ujutro uz obalu slaba bura, danju do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 °C.

Meteoalarm je za srijedu izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku, zbog visokih temperatura. Žuti alarm izdan je za područja Gosipća, Osijeka, Zagreba i Rijeke; narančasti je na snazi za područja Karlovca, Dubrovnika i Knina, dok je za područje Splita izdano crveno upozorenje Meteoalarma.

Za sutra su izdana crvena upozorenja zbog vrućine za cijelu Hrvatsku.

Sutra pretežno ili djelomice sunčano, vruće i vrlo vruće. Ponajprije su poslijepodne i navečer u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 16 do 22, a na Jadranu od 25 do 30 °C. Najviša dnevna od 33 do 39 °C.

Komentiraj