Zbog opasnosti od životinje na autocesti treba voziti oprezno na A1 (Zagreb-Split-Dubrovnik), nakon odmorišta Vukova Gorica u smjeru Zagreba, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub.

Na važnijim cestama promet je slab i teče uz uglavnom povoljne uvjete za vožnju. Povremeno je pojačan na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva te cestama uz obalu na prilazima turističkih središta. Na naplati Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Zbog puknuća vodovodne cijevi na državnoj cesti DC56 Drniš-Gornji Muć u mjestu Kričke vozi se otežano jednim trakom uz privremenu prometnu signalizaciju.

Na autocesti A7 čvor Draga-Sveti Kuzam zatvoren je pretjecajni trak zbog radova.

Zbog predstojećeg blagdana Velike Gospe, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će u petak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata, u subotu, 15. kolovoza od 4 do 23 sata (ljetna zabrana i uobičajena zabrana na dan blagdana) i u nedjelju, 16. kolovoza od 12 do 23 sata. Zabrana ne vrijedi na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog Velike Gospe u HAK-u očekuju gužve na prilaznim cestama i ulicama poznatih marijanskih: Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, Majke Božje Trsatske na Trsatu, Gospe od suza u Pleternici, Gospe Sinjske u Sinju, Majke Božje od Krasna u Krasnom i Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Očekuje se velik broj hodočasnika i znatan broj automobila, autobusa i motocikala. Sve sudionike u prometu HAK poziva na pojačan oprez, a hodočasnike pješake podsjeća da se u kolonama kreću jedan iza drugoga.

Pojačan je promet putničkih vozila na ulazu u Hrvatsku preko graničnih prijelaza Karasovići, Klek i Metković, dok je na graničnom prijelazu Županja pojačan ulazak teretnih vozila.

14. kolovoza od 8 do 18 sati zbog radova na graničnom prijelazu Užljebić pomet će se propuštati 15 minuta svakih sat vremena.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoreni su granični prijelaz Gunja (do 8. rujna) te GP Vinjani Donji (do 15. kolovoza u 06 sati).

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj