– Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dijelu Dalmacije i Slavonije. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

 Magla je na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i čvora Skradin, A3 Bregana-Lipovac između Jankomira i Lipovca, A4 Goričan-Zagreb, A5 Osijek-Đakovo, Istarskom ipsilonu i A11 Jakuševec-Lekenik.
 Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama je danas od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1.
 Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica, zbog radova je za sav promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

 Uz privremenu regulaciju vozi se na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5 Bjelopolje-Donji Lapac, lokalna cesta u mjestu Ledenik i LC u mjestu Konjsko.

Zbog snježnih nanosa zatvorena je za sav promet ŽC Šušanj-Štirovača u Lici.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe

Komentiraj

FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.