Policija će na zagrebačkom području od ovog petka do nedjelje pojačano nadzirati alkoholiziranost sudionika u prometu, brzinu kretanja vozila, ali i zlouporabu droga.

Cilj akcije je “podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja”, izvijestila je zagrebačka policija.
Kao najteže prekršaje pritom su izdvojili vožnju pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima te prekoračenja dopuštene brzine.
“Provodit će se sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kako sudionika na prednjim tako i na stražnjim sjedalima u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća”, kažu u policiji.

Komentiraj

FOTO:: Luka Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.