Zbog jakoga vjetra bit će od 22 sata zabranjen promet za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Senja, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Na Praznik rada do 23 sata na važnijim državnim cestama u priobalju zabranjen je promet za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad sedam i pol tona.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskome kotaru magla mjestimice smanjuje vidljivost, a magle ima i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Bosiljevo. Od čvora Kikovica do tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine zbog povremeno jakih udara vjetra. Na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali te na cestama u gorju povećana je opasnost od odrona.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Komentiraj

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.