U sudaru osobnog vozila s teretnim vlakom, koji se dogodio u petak oko 8,40 sati na pružnom prijelazu Orlovac u istoimenom karlovačkom prigradskom naselju, teške je ozljede zadobio 85-godišnji vozač automobila, a promet magistralnom prugom Zagreb-Rijeka bio je u prekidu do 10.10 sati.

VW polo karlovačkih registarskih oznaka udarilo je u prolazeći vlak, koji ga je onda uništio do neprepoznatljivosti i odbacio uz prugu.

Prema riječima vozačice koja je vozila iza stradalog vozača, uz svjetlosno upozorenje o nailasku vlaka, bile su spuštene i brklje, no vozač se nije zaustavio, već je probio brklju i udario u vlak.

Je li uzrok nesreći bila samo nepažnja vremešnog vozača, ili čak i zaslijepljenost suncem, policija će utvrditi istragom.

Komentiraj

FOTO:FaH/ Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.