Volkswagen grupa u utorak je objavila kako je kompanija identificirala nepravilnosti u razinama ugljičnog dioksida na oko dodatnih 800 tisuća diesel automobila. Podaci su se pojavili u internoj istrazi.

Cijene dionica VW-a pale su ispod 100 eura, što je pad za oko 10%. Jedan od najvećih proizvođača automobila u svijetu več je suočen s velikim skandalom zbog varanja na testovima količine ispušnih plinova na njihovim diesel automobilima. Priznali su u rujnu kako su ugradili nelegalni softver kako bi zavarali testove, koji su pokazivali manju razinu emisije ispušnih plinova.

Glasnogovornik tvrtke je precizirao da su primijećene nepravilnosti u razini ispuštanja CO2 diesel motora 1,4 litara, 1,6 litara i 2 litre na modelima VW, Škoda, Audi i Seat, kao i jednom benzinskom motoru.

Prve procjene govore kako bi se VW mogao suočiti s gubitkom od dvije milijarde eura, prenosi Business Insider. U trećem kvartalu tvrtka je zabilježila prvi pad u posljednjih 15 godina, ali čini se kako će stvari za Volkswagen ići samo na gore.

Komentiraj

FOTO:EPA/JULIAN STRATENSCHULTE
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.