buba

Prvi model je Beetle Denim, koji je kao koncept predstavljen uz još tri druga na ovogodišnjem sajmu u New Yorku, a ovaj je zasad zaživio kao produkcijsko vozilo. Denim je tribute popularnom Jeans modelu iz 70-ih i zasad je ograničen samo za tržište SAD-a s limitiranom produkcijom od dvije tisuće jedinica.

Denim ispod poklopca motora krije 1.8-litarski turbo, naravno, benzinski motor. TSI u kombinaciji s automatskim mjenjačem razvija 170 KS i 250 Nm okretnog momenta.

Što se tiče opreme tu je novi VW Infotainment MIB II sustav, koji donosi 5“ zaslon osjetljiv na dodir s boljom rezolucijom i jasnijim bojama. Od spojivosti, tu su pristupi za memorijske kartice kao i USB pristupi.

buba 2

Drugi model je Beetle Dune, i ne pripada niti jednom od četiri koncepta predstavljenim u New Yorku. Dune je inspiriran klasičnim Baja Bubama u nekim skromnim detaljima pošto joj nedostaju ogromni clearance i ogromne pustinjske gume.
Dune sportski imidž gradi na novim prednjim branicima s dodatnim središnjim otvorom za zrak. Uz branik, dizajneri su dodali nekoliko detalja (maglenke, usisi za zrak).

Unutrašnjost dolazi sa narančastim detaljima, a multimedijalni sustav je isti kao i u Denimu (samo s 6.3“ zaslonom osjetljivim na dodir)
Motorizacija je ista kao i kod Denima – naravno 1.8 TSI benzinac koji razvija 170 KS. U suštini razlika između Denima i Dunea je u boji i nekoliko detalja.
Dune bi se trebao naći u prodaji u prvom kvartalu iduće godine, a kabriolet verzija bi trebala doći u trećem kvartalu.

 

 

 

Komentiraj