Iz kuća karlovačkih naselja Logorište, Mala Švarča i Mostanje poplavna voda se povukla te mještani u nedjelju čiste svoje domove od blata i drugih naplavina rijeka Korane i Mrežnice, no nizvodno od Gradca do Šišljavića još nije moguće cestama doći do poplavljenih naselja uz rijeku Kupu, priopćava karlovački Centar 112.

Vodostaj Kupe je u nedjelju u Karlovcu bio u 8 sati 738 centimetara, a Korane 740, no voda je i dalje na kolniku, te su za promet zatvorene državne ceste DC 1 kod podvožnjaka Ilovac u Karlovcu, DC36 u Karlovcu u ulici Selce (kod PPK), te u mjestima Blatnica, Koritinja i dalje prema Donjoj Kupčini, zatvorene su i tri županijske ceste i četiri lokalne.

Prethodnih je dana uz državne ceste bilo zatvoreno za promet čak četrnaest županijskih i lokalnih.

Zbog visokih zaobalnih voda utopile su se na Ilovcu tri ovce, a na Gradcu sedam kokoši, pa su, po nalogu veterinarske službe, živoderi odvezli životinje u kafileriju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.