Mađarska policija kaže da sve veći broj migranata prolazi kroz ili preko žice podignute kako bi ih zaustavila na granici sa Srbijom, piše u nedjelju BBC.

U siječnju je 550 ljudi uhvaćeno kako pokušava prijeći u Mađarsku, dok ih je u prosincu bilo 270. Više od 1200 migranta uhvaćeno je u prvih dvadeset dana veljače.

Mađarska je dovršila podizanje četiri metra visoke i 175 kilometara duge žice na granici sa Srbijom u rujnu prošle godine, a broj migranata nakon toga drastično je pao.

Međutim, sada ih sve više uspijeva proći, bilo da režu žicu ili se uspiju popeti preko nje. Većina njih je iz Pakistana, Irana i Maroka, zemalja iz kojih se izbjeglice više ne primaju preko drugih ruta.

Iako puno manje migranata ulazi u Mađarsku nego primjerice u Austriju, povećanje njihova broja brine mađarske vlasti, piše BBC.

Kada se ilegalno nađu u Mađarskoj, izbjeglicama prijeti deportacija ili kazneni postupak.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.