Prigradski vlak iskočio je iz tračnica u subotu navečer u okolici New Yorka, objavili su policija i željeznica i ozlijeđeno je najmanje 29 osoba.

Na Twitteru je Long Island Rail Road (LIRR), odgovoran za liniju, naveo iskakanje iz tračnica vlaka u New Hyde Parku, lokalitetu u širem njujorškom predgrađu, 30 kilometara istočno od Manhattana.

“Vlak s polaskom u 21.02 sati sa stanice Penn (Manhattan) s predviđenim dolaskom u Huntington u 22.08 sati, otkazan je zbog iskakanja vlaka iz tračnica blizu New Hyde Parka”, piše LIRR.

Načelnik okruga Nassau Ed Mangano kazao je na konferenciji za novinare da je 29 osoba primljeno u bolnice s ozljedama od nagnječenja do prijeloma ali da nitko nije životno ugrožen.

U priopćenju njujorškog guvernera Andrewa Cuoma, u kojem se iznose prvi podaci, navodi se da je ozlijeđeno 11 osoba. U vlaku je bilo oko 600 putnika.

Do nove željezničke nesreće dolazi desetak dana nakon što je prigradski vlak izgubio kontrolu na stanici u New Jerseyju pri čemu je jedna osoba poginula a više od 100 ih je ozlijeđeno.

Komentiraj

PREKOFah
Podijeli objavu
Prethodni članakTIJESNA BORBA: Počeli izbori u Litvi
Sljedeći članakOko 300 diplomanata medicine čeka pripravnički staž
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.