Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk zatražio je u srijedu od parlamenta da hitno prihvati proračun za 2016. sukladan zahtjevima MMF-a kako bi se izbjegla gospodarska katastrofa u toj zemlji, opustošenoj teškom gospodarskom krizom i oružanim sukobom na istoku.

“Dragi zastupnici, proračun mora biti prihvaćen”, rekao je Jacenjuk na sjednici vlade, dan prije nego parlament ponovno treba razmatrati prijedlog proračuna.

“Neodgovornost nekih zastupnika i parlamentarnih skupina mogla bi dovesti do neisplata mirovina i plaća, nedostatnih financija za ukrajinsku vojsku i policiju, za škole i bolnice, što bi bila gospodarska katastrofa”, rekao je.

“Nećemo dopustiti uništenje financijske stabilnosti zemlje”, dodao je Jacenjuk. Bude li trebalo zastupnici će dočekati Novu godinu u parlamentu, zajedno sa članovima vlade”, upozorio je šef vlade.

Usvajanje proračuna za 2016. kasni zbog neslaganja u vezi fiskalne reforme koja mu je temelj.

Komentiraj

FOTO:EPA/SERGEY DOLZHENKO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.