Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Tomislava Pokaza zamjenikom predstojnika Ureda predsjednika Vlade, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na sjednici su također na osobni zahtjev razriješeni zamjenik ministrice uprave Zoran Pičuljan, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš, pomoćnici ministra zdravlja Dragan Korolija-Marinić i Miljenko Bura, pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić, glavni tajnik Ministarstva gospodarstva Tomislav Stojak, pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević, te pomoćnice ministra pravosuđa Gordana Klarić i Sanja Nola.

Državnoj službenici Ministarstva pravosuđa Maji Barberić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva pravosuđa do okončanja postupka za imenovanje glavnog tajnika temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci.

Razriješeni su dosadašnji članovi Savjeta za nacionalne manjine Milorad Pupovac, Dragan Crnogorac, Mile Horvat, Furio Radin, Šandor Juhas, Vladimir Bilek, Nedžad Hodžić i Veljko Kajtazi.

Novim članovima Savjeta, po položaju kao izabranih zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, imenovani su Milorad Pupovac, Mile Horvat, Mirko Rašković, Furio Radin, Šandor Juhas, Vladimir Bilek, Ermina Lekaj Prljaskaj i Veljko Kajtazi.

Razriješeni su dosadašnji članovi Vladina Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima Branko Grčić, Boris Lalovac, Ivan Vrdoljak, Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Gorda Maras i Mirando Mrsić.

Novim članovima imenovani su, po položaju, sukladno Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske Zdravko Marić kao ministar financija, Tomislav Panenić kao ministar gospodarstva, Oleg Butković kao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Davor Romić kao ministar poljoprivrede, Darko Horvat kao ministar poduzetništva i obrta, te Nada Šikić kao ministrica rada i mirovinskog sustava.

Dosadašnji članovi Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske Ranko Ostojić, Orsat Miljenić, Boris Lalovac, Anka Mrak-Taritaš, Tihomir Jakovina, Darko Lorencin i Ante Kotromanović razriješeni su, a novim članovima Povjerenstva, po položaju, sukladno Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, imenovani su Tomislav Karamarko kao potpredsjednik Vlade kojeg odredi Vlada, Ante Šprlje kao ministar pravosuđa, Zdravko Marić kao ministar financija, Lovro Kuščević kao ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Davor Romić kao ministar poljoprivrede, Anton Kliman kao ministar turizma, te Josip Buljević kao ministar obrane.

Donesen je prijedlog odluke o razrješenju Krune Kardova, dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, na osobni zahtjev, te člana Upravnog vijeća Čedomira Višnjića, također na osobni zahtjev.

Također, donesen je prijedlog odluke o imenovanju akademika Franje Šanjeka novim predsjednikom te Miroslava Akmadže novim članom. Prijedlozi odluka upućeni su Hrvatskom saboru na donošenje.

Razrješuje se dosadašnji član Skupštine društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o., koji predstavlja Vladu, Siniša Hajdaš Dončić, a novim članom skupštine, koji predstavlja Vladu, određen je Oleg Butković.

Također se Siniša Hajdaš Dončić razrješuje dužnosti dosadašnjeg člana Skupštine društva Hrvatske ceste d.o.o., a ovlašćuje se Oleg Butković, kao novi član Vlade koji zastupa Vladu u Skupštini društva.

Jednako tako, Siniša Hajdaš Dončić razrješuje se dužnosti člana Skupštine društva Hrvatske autoceste d.o.o., a Oleg Butković ovlašćuje se za novog člana Skupštine, koji zastupa Vladu u Skupštini društva.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.