Radi učinkovite provedbe reformskih mjera za unaprjeđenje sustava javne uprave Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o osnivaju triju povjerenstava – za modernizaciju sustava javne uprave, za razvoj ljudskih potencijala u javnoj upravi, te za informatizaciju javne uprave.

Na čelu Povjerenstva za modernizaciju javne uprave bit će ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović, Povjerenstvo za razvoj ljudskih potencijala u javnoj upravi vodit će ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, a na čelu Povjerenstva za informatizaciju javne uprave bit će ravnatelj CARNET-a Zvonimir Stanić.

“Učinkovita reforma javne uprave jedan je od strateških ciljeva Vlade”, naglasila je Jurlina Alibegović.

Vlada je također odlučila da zagrebačka zračna luka dobije ime po prvom hrvatskom predsjedniku – “Zračna luka Franjo Tuđman”.

Ugovorom i njegovim izmjenama i dopunama o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Hrvatske i koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb d.d., Vlada kao davatelj koncesije ima pravo na određivanje imena zračne luke.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u tom je smislu pokrenulo proceduru i dobilo potporu obitelji Tuđman, a dobivena su pozitivna mišljenja i od Grada Zagreba, Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Resorni ministar Oleg Butković pritom je izvijestio da radovi na novom terminalu zagrebačke zračne luke dobro napreduju pa će prva faza biti gotova u prosincu ove godine, a u funkciji će biti u za otprilike godinu dana, kad se dobiju sve potrebne dozvole.

MUP-u je Vlada odobrila nešto više od 1,6 milijun kuna za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.