Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u četvrtak prije početka Vladine sjednice da projekt “Mobilni pacijent” ide dalje, te je novinarima ponovio kako će se osobno zauzimati da pobačaja u Hrvatskoj bude što manje.

Odgovarajući na pitanje ide li projekt “Mobilni pacijent” dalje budući da se liječnici bune protiv mobilne aplikacije, Kujundžić je rekao kako se “uvijek prema novome bunimo”. To, je, dodaje, povijesna sociološka činjenica, no život se ne može zaustaviti.

“U početku bude malo otpora, sve što je dobro pomalo ćemo usvajati i mi liječnici, a i pacijenti, dakle ništa neće ići preko noći, a načelno ne možemo zaustaviti proces”, ističe Kujundžić.

Komentirajući udrugu “U ime obitelji” koja podnosi prijedlog za ocjenu ustavnosti zakona o pobačaju, Kujundžić je ponovio svoje stajalište da ako bi se zabranom riješio problem pobačaja, on bi glasovao za zabranu, međutim, zabrana to ne bi riješila.

Stoga je poručio kako je zadatak Vlade, ali i svakoga čovjeka, “učiniti sve da pobačaja bude što manje, kao i pomoći majkama u teškim trenucima, da imaju materijalnu sigurnost i ona i dijete, te da im treba pomoći duhovno i psihološki kako se ne bi odlučile za pobačaj”.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.