Vlada bi trebala donijeti uredbu o osnivanju Imunološkog zavoda kao javne ustanove od strateškog i općeg gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku, u cilju osiguravanje opstojnosti proizvodnje cjepiva i krvnih derivate iz ljudske plazme kao proizvodnje od strateške važnosti za zdravstveni sustav Hrvatske i zaštite zdravlja njezinih stanovnika.

Prijedlogom uredbe uređuju se djelatnost, ustrojstvo, prava, obveze i izvori sredstava Zavoda. Za osnivanje i pripremu početka rada Imunološkog zavoda osigurana su sredstva u državnom proračunu na poziciji Ministarstva zdravlja.

Vlada će na sjednici odlučiti i o uvjetima i postupku za izbor i imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u tvrtkama u državnom vlasništvu.

Također će odlučiti o pokretanju projekta objedinjavanja informacijskog sustava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) u Shared Service Centru, koji se uspostavlja u Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT).

Vlada će dati suglasnost Ministarstvu zdravlja za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u 2016. i 2017. godini za nabavu usluga podrške održavanja i nadogradnje programske osnovice središnjeg dijela informacijskog sustava CEZIH (Centralni zdravstveni sustav Republike Hrvatske).

Ministarstvo zdravlja provelo je postupak javne nabave i za uslugu podrške održavanja i nadogradnje programske osnovice središnjeg dijela informacijskog sustava CEZIH odabralo Ericsson Teslu. Nabava je predviđena u ukupnom iznosu od 40.626.825 kuna, i to u 2015. godini u iznosu do 10.920.268 kuna, u 2016. godini do 19.209.535 kuna i u 2017. u iznosu do 10.497.020 kuna.

Vlada će odlučivati o davanju suglasnosti Plinacrou za davanje jamstva za kreditno zaduženje društva Podzemno skladište plina od 230 milijuna kuna radi rekonstrukcije i modernizacije skladišta plina Okoli.

Namjena kredita je modernizacija pogona Okoli – rekonstrukcija i nadogradnja motokompresorskih jedinica, izgradnja dviju bušotina (Ok – 62 i Ok – 63) i izgradnja sustava zbrinjavanja slojnih voda. Rok korištenja kredita je tri godine, a rok povrata devet godina.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.