Tijela 49 migranata koji su se vjerojatno ugušili na brodu spašenom ovaj vikend nedaleko od Libije stigla su u ponedjeljak u Cataniju na Siciliji.

Talijanska mornarica pomogla je u subotu brodu u nevolji oko 33 kilometara od libijske obale. Spašeno je 313 ljudi, među kojima su bile 42 žene i devetero djece, objavile su lučke vlasti Catanije.

 

  • “Mnoge žrtve su iz subsaharske Afrike, Bangladeša i Pakistana”, rekao je glasnogovornik Međunarodne organizacije za migraciju (IOM) Flavio Di Giacomo.

 

Migranti, koji su u Cataniju prebačeni jednim norveškim brodom, poslani su u prihvatne centre na sjeveru Italije, kazala je glasnogovornica humanitarne organizacije Save the Children Giovanna Di Bendetto.

Norveški brod, dio europske operacije Triton za spašavanje migranata, također je iskrcao još 103 ljudi koje je na moru spasio njemački ratni brod Werra.

Komentiraj

FOTO:EPA/ORIETTA SCARDINO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.