Prihod s vinkovačkog Rock Marinfesta, od gotovo 50.000 kuna, koji je u vinkovačkom Vanilla clubu održan krajem prošle godine, bit će utrošen za potrebe 1.400 članova vinkovačke Udruge za osobe s invaliditetom “Bubamara”, izvijestili su u utorak iz te udruge.

 Podsjetivši kako se Rock Marinfest održava od 2008., Ivan Grigić iz udruge “Bubamara” rekao je da je prošlogodišnje izdanje bilo do sada najuspješnije, iako se Festival održavao samo jedan dan, umjesto uobičajena dva.

“Za jednu večer prodali smo 1.246 ulaznica i, kad zbrojimo prihode i rashode, ostaje nam 49.672 kune”, izvijestio je Grigić na konferenciji za novinare te ustvrdio da je Festival u potpunosti ispunio očekivanja organizatora “jednog od ponajboljih hrvatskih zimskih glazbenih festivala”.

Grigić je također izvijestio kako udruga provodi niz projekata te aplicira za sredstva iz EU fondova, pa će dio novca prikupljen na Rock Marinfestu biti iskorišten i za tu namjenu budući da se kod europskih projekata traži određeno sudjelovanje s vlastitim novcem Podsjetio je i da udruga “Bubamara” zapošljava 200-tinjak osoba, među kojima je velik broj asistenata i pomoćnika u nastavi.

Po mišljenju Gordane Ilić-Ostojić iz Organizacijskog odbora, najveća vrijednost Festivala je mogućnost da korisnici udruge koji, kako je rekla, obično ne osjećaju pripadnost prostorima poput Vanilla cluba, imaju priliku doći na Festival, zabaviti se i susresti se sa svojim glazbenim idolima, a to su, na zadnjem Rock Marinfestu,  bili članovi bendova “Zabranjeno pušenje”, “S.A.R.S.”, “Silente”, “Septica” i “The Karambol”.

Rock Marinfest održava se od 2008., a nazvan je po tragično stradalom gitaristi brojnih vinkovačkih bendova Marinu Pokrovcu. Tijekom godina, na festivalu je nastupilo više od 200 glazbenika iz cijele Hrvatske ali i inozemstva te je postao jedan od zaštitnih znakova Vinkovaca.

Komentiraj

FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.