Vijeće za gospodarska pitanja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović održalo je u utorak sjednicu i obradilo teme o ‘(ne)sustavnom poticanju kvalitetnog i održivog izvoza’ te ‘(ne)sustavnom privlačenju i promociji ulagačkih mogućnosti Hrvatske’, a nakon što sredinom prosinca održi posljednju ovogodišnju sjednicu predstavit će konkretne preporuke za unapređenje hrvatskog gospodarstva.

Na Pantovčaku je danas održana šesta, pretposljednja, radna sjednica Vijeća, izvijestili su iz Ureda predsjednice, a uvodno izlaganje na temu “Ne)sustavno poticanje kvalitetnog i održivog izvoza?“ održao je predsjednik udruge Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, dok je uvodu u temu “Ne)sustavno privlačenje i promocija ulagačkih mogućnosti RH?” održao savjetnik Predsjednice za gospodarstvo Marko Jurčić.

Uz te dvije teme Vijeće je, od konstiturirajuće sjednice u srpnju, obradilo i teme “Monetarna i fiskalna politika”, “Administrativne i birokratske prepreke poslovanju i ulaganju”, “Strukovno obrazovanje i usklađenost s potrebama gospodarstva”, “Porezni sustav i sustav parafiskalnih opterećenja poslovanja” te “Reforma kurikuluma i obrazovnog sustava u skladu s potrebama gospodarstva”.

Sredinom prosinca, nakon što održi posljednju ovogodišnju sjednicu, Vijeće će predstaviti rezultate rada kroz preporuke za tih sedam tematskih cjelina.

“Rezultati aktivnosti bit će predstavljeni nakon sedme radne sjednice kroz konkretne preporuke i prijedloge aktivnosti za unapređenje ključnih identificiranih elemenata hrvatskog gospodarstva”, rečeno je Hini iz predsjedničina Ureda.

Komentiraj

FOTO:Marko Jurinec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.