Saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović u petak je u ‘Novom danu’ N1 televizije govorio o stanju u SDP-u.

Na sastanku predsjednika stranke Davora Bernardića sa šefovima županijskih ogranaka govorilo se o lokalnim stranačkim izborima, ali i o trenutnoj situaciji u stranci. ” I tu su svi nepodijeljeni – žele red rad i mir i ono što je potrebno Hrvatskoj i građanima. Mi imamo nikad goru Vladu i mislim da se SDP mora okrenuti tome. SDP je dosad dao sedam, osam inicijativa i to je popriličan broj, ali s druge strane očito da to sve nije dobro. Imamo i puzajuću konzervativnu revoluciju kojoj treba stati na put. Vidite referendumsku inicijativu oko manjinskih zastupnika, što isto vodi Hrvatsku u krivom smjeru”, rekao je Vidović.

Naglašava kako svaki član SDP-a ima pravo tražiti izbore kada mu se to čini potrebnim. “Što se tiče istupanja u javnost, mislim da to pretjerano ne koristi SDP-u. Svi koji vodimo stranku i imamo odgovornost na bilo kojoj razini, svi mi imamo odgovornost prema tim članovima. Na organima stranke možete reći sve, Klub funckionira, Predsjedništvo funkcionira, Glavni odbor funkcionira, donose se odluke”, kaže.

Priznaje da je situacija u stranci loša, ali kaže da kriv nije niti sam Bernardić niti samo vodstvo. “SDP je jaka stranka i uvijek je uspio prebroditi sve probleme. Nemamo ideoloških neslaganja, osnovna je teza treba li stranku voditi onaj tko je vodi ili bi to trebao raditi netko drugi. Mislim da to nije dobra teza. Bernardić je prije devet mjeseci izabran velikom većinom članova i ima legitimno pravo voditi stranku do izbora”, poručuje.

Protiv Bernardića je, kaže, pet-šest ljudi koji su nekada obnašali visoke dužnosti i koji od početka nisu prihvatili da je Bernardić predsjednik stranke. “Ajmo se svi složiti i pomoći mu da vodi još bolje. Koliko ja znam, on je otvoren čovjek, komunikativan i voljan je slušati savjete i sugestije. Hoće li ih prihvatiti, to je drugo”, rekao je, između ostalog, za N1.

Komentiraj