VIDEO: ZAVRŠENA SAGA? David de Gea u Realu, Keylor Navas putuje u United

Saga je napokon završena – nekoliko sati prije isteka ljetnog prijelaznog roka postignut je dogovor oko transfera vratara Davida de Gee iz Manchester Uniteda u Real Madrid, dok će u drugom smjeru otputovati Keylor Navas, javljaju otočki mediji.

Dogovor još mora biti finaliziran, ali će uključivati i novčanu uplatu španjolskog kluba pa se procjenjuje kako bi konačna vrijednost transfera mogla biti oko 40 milijuna eura. Cijelo se ljeto nagađalo oko prelaska 24-godišnjeg Španjolca u redove madridske momčadi.

 

  • De Gea je od 2009. do 2011. godine bio vratar prve momčadi madridskog Atletica da bi u ljeto 2011. preselio na Old Trafford u rekordnom engleskom transferu za golmana. United je za taj transfer platio oko 25 milijuna eura odštete.

 

Menadžer Uniteda Louis van Gaal odlučio je de Geu uopće ne stavljati u momčad dok se ne riješi pitanje njegove budućnosti. De Gein ugovor istječa 2016. godine, a United je ranije već natuknuo kako u zamjenu za de Geu žele rekordnu naknadu za vratara ili braniča Sergija Ramosa. Umjesto toga, dobit će 28-godišnjeg Navasa koji je branio za Kostariku na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Komentiraj