VIDEO: VINNIE JONES VS. GAZZA Vertonghen i Giroud ‘reprizirali’ jednu od najpoznatijih scena u engleskoj nogmetnoj povijesti

Oni koji su u nedjelju pratili susret Arsenala i Tottenhama, u jednom su trenutku mogli otputovati u prošlost. Jedna od scena sa Emiratesa bila je retrovizor u identičnu scenu koja se dogodila prije 27 godina tijekom utakmice FA kupa između Wimbledona i Newcastlea.

Akteri su tada bili Wimbledonow ‘razbijač’ Vinnie Jones i legendarni Gazza, Paul Gascoigne. Jones, koji je kasnije postao hollywoodski glumac, u jednom je duelu Gazzu uhvatio za međunožje, a ta je slika postala jedna od najpoznatijih u engleskoj nogometnoj povijesti.

Reprizu smo vidjeli u nedjelju, kada je Tottenhamov Belgijac Jan Vertonghem za međunožje uhvatio francuskog napadača Arsenala Oliviera Girouda. Francuz nije ostao dužan, nakon što se pridigao s poda, gurnuo je Vertonghena na travnjak. Vjeruje se kako će Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza pregledati snimke i nekoliko puta kako bi odlučila hoće li kazniti ‘Tottenhamovog Vinnie Jonesa’, ali i Girouda.

Komentiraj