VIDEO: VRAĆENI Mađari zadržali strojovođe, policajce pustili

Mađari nisu presretni. Spominju teška kršenja međunarodnog prava jer je s vlakom od 1000 izbjeglica na njihov teritorij prešlo i 36 naoružanih hrvatskih policajaca. Nije posve pouzdano utvrđeno i jasno jesu li uhićeni ili samo zadržani.

“Došlo je do ogromnog incidenta, nenajavljeni vlak je došao na mađarski teritorij. Na njemu je bilo 1000 migranata i 40 policajaca. To je kršenje međunarodnog prava i mađarske granice, pokrenuli smo postupak”, dodaje Zoltan Kovacs, glasnogovornik mađarske vlade. Referirao se na događaj od danas ranije u danu. Rekao je i kako su hrvatski policajci razoružani, prenosi i video donosi portal Index.hr.

Pojavila se i vijest da su pripadnici hrvatske policije razoružani i uhićeni što je MUP demantirao.

Naknadno je potvrđeno da su policajci vraćeni autobusom u Baranjsko Petrovo selo a da su Mađari zadržali dvojicu strojovođa spornog vlaka.

“Situacija je bila takva da smo bili uvjereni da se radi o dogovoru, a onda je to na neki način iskorišteno da se prikaže da su naoružani hrvatski policajci koji su čuvali red i mir upravo u tom vlaku povrijedili pravila. Moram reći da bi to bila istina da nije bilo takvog dogovora i dobra stvar je da su oni samo zapisani, pušteni i vraćaju se nazad”, rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

 

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.