Ovogodišnji 14. Seasplash festival počeo je u četvrtak navečer na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, a u četiri će dana trajanja u posebnom soundsystem izdanju okupiti štovatelje bass glazbe i kulture, koji će imati priliku čuti i vidjeti više od sedamdeset eminentnih regionalnih i međunarodnih imena reggaea, duba, electra, jazza, funka, hip-hopa i srodnih glazbenih pravaca.

Soundsystemi i izvođači su raspoređeni na pet pozornica – MainSplash, LiveSplash, ElektroSplash, SoundSplash i BeachSplash, dok se filmski program u selekciji DORF-a odvija u FilmSplash zoni.

Program će trajati svakodnevno, od ranog poslijepodneva pa sve do jutarnjih sati, a uz glazbeni program u sklopu festivala za sve goste i posjetitelje na raspolaganju je i besplatan kamping, niz radionica, bazar, chill out zona i mnoštvo kulturnog i sportskog sadržaja.

Udarno izvođačko ime, kultni britanski glazbenik i redatelj Don Letts nastupit će sutra na pozornici BeachSplash. Riječ je o britanskom glazbeniku, DJ-u koji je sedamdesetih godina bio prva poveznica između rastućih scena punka i reggaea, a uz to je i nagrađivani redatelj dokumentaraca i čak 400 video spotova.

Filmski program u selekciji DORF-a odnosno vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma održavat će se svake večeri u FilmSplash zoni, a  tijekom festivala bit će prikazano četiri strana filma.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.