Trener Barcelone Luis Enrique rekao je nakon velike pobjede na Real Madridom u sinoćnjem ‘El Clasicu’ kako će ova pobjeda ‘ući u povijest’. Sa dva pogotka Luisa Suareza i po jednim Neymara i Andresa Inieste, Barcelona je povećala prednost nad najvećim rivalom na šest bodova.

“Osjećaj je fantastičan, jer smo pobjedili vječnog rivala. Biti će vrlo teško odigrati bolje od ovoga večeras”, rekao je Enrique nakon utakmice. “Pobjeda na ovaj način protiv tako dobrih igrača je teška, ali uspjeli smo u onome što smo se dogovorili prije utakmice. Ne mislim da se Real predao, jednostavno smo bili na višoj razini od njih. Bili smo nadmoćniji u mnogim aspektima utakmice. Utakmica je više odraz naših kvaliteta nego grešaka Reala”, rekao je Enrique.

https://www.youtube.com/watch?v=VtiLlj04nQ0

Leo Messi vratio se na travnjak nakon devet utakmica, a zamijenio je Ivana Rakitića. Ipak, dvojac Neymar-Suarez pobrinuo se da se ova dva mjeseca izostanak Messija ne osjeti previše, zabivši čak 19 ligaških golova.

“Odlučio sam uvesti Messija još tijekom tjedna. Bila je to laka odluka”, dodao je Enrique.

Kapetan Andres Inesta sinoć je zabio prekrasan pogodak i upisao asistenciju, a sa travnjaka Santiago Bernabeua ispraćen je gromoglasnim pljeskom navijača Reala. “Bila je to potpuna predstava. Željeli smo pobjediti sa što većom razlikom. Iako je sada razlika šest bodova, još ništa nije odlučeno. Nije još gotovo”, kazao je Iniesta. “Stvarno sam zahvalan na aplauzu”.

Dvostruki strijelac Luis Suarez bio je ushićen nakon utakmice. “Ove utakmice su dvostruko zabavne. Jako sam zadovoljan”.

Komentiraj