VIDEO: Turska vojska srušila ruski ratni avion u blizini tursko-sirijske granice

Tursko ratno zrakoplovstvo u utorak je srušilo ratni avion u blizini tursko-sirijske granice nakon što je avion upao u turski zralni prostor, javlja CNN Turk.

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je kako je na tursko-sirijskoj granici srušen njihov avion Su-24. Dodali su kako avion nije povrijedio turski zračni prostor te je letio na visini od 6000 metara, prenosi RT.

Turski premijer Ahmet Davutoglu zatražio je od ministarstva vanjskih poslova da se o “razvoju događaja na sirijskoj granici” konzultira s NATO-om, UN-om i drugim uključenim zemljama, prenose turski mediji. Novinska agencija Anadolu objavila je snimke na kojima se vidi da su se dvojica pilota uspjela katapultirati iz srušenog zrakoplova.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je kako njihov zrakoplov uopće nije ušao u turski zračni prostor.

“U tijeku je istraga okolnosti pada ruskog zrakoplova. Ministarstvo obrane ističe da se zrakoplov cijelo vrijeme nalazio isključivo nad teritorijem Sirije. To su potvrdila objektivna sredstva kontrole”, tvrde u ruskom ministarstvu obrane.

Turska televizija Habertürk na svom je Twitteru objavila video pada zrakoplova. Navode kako su dva pilota zrakoplova uspjeli iskočiti prije pada. Avion je pao na planine u provinciji Hatay.

Dodaju i kako je avion ignorirao stalna upozorenja iz Turske o povredi zračnog prostora.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.