VIDEO: Trump se odbio rukovati s Angelom Merkel

Američki predsjednik Donald Trump izazvao je još jedan skandal i to prilikom dugo očekivanog sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koju se smatra najmoćnijom političarkom na svijetu.

Trump i Merkel pozirali su fotoreporterima uoči svog prvog službenog sastanka, pri čemu ih je nekolicina glasno zatražila da se rukuju kako bi mogli snimiti i taj trenutak.

Odmah nakon toga Merkel je Trumpu potiho rekla “Mislim da žele rukovanje”, na što je Trump nastavio gledati “u prazno” i tako izignorirao zahtjev njemačke kancelarke. Američki predsjednik i njemačka kancelarka rukovali su se ranije, prilikom njezina ulaska u Bijelu kuću na dugo očekivani sastanak.

Moguće je da Trump nije čuo Merkeličin poziv na rukovanje, iako su zahtjevi samih fotoreportera za rukovanjem prije toga bili prilično glasni, navode svjetski mediji. Unatoč tome, cijelu situaciju opisuju kao vrlo neugodnu.

Trump je, inače, poznat po svojim neobičnim rukovanjima sa svjetskim čelnicima. Primjerice, na početku svog mandata, s japanskim premijerom Abeom rukovao se punih 19 sekundi.

Komentiraj