Glazbeni kolektiv Rockin’ 1000, koji okuplja tisuću talijanskih pjevača, gitarista, basista i bubnjara, okupio se kako bi izveo hit ‘Learn to Fly’ rock grupe Foo Fighters, piše huffingtonpost.com.

Megaperformance održao se u talijanskom gradu u gradu Cesena, koji se nalazi u podnožju Apenina na oko 15 kilometara od obale Jadranskog mora. Cilj ovog okupljanja je bio ‘nagovoriti’ američki band da održi koncert u ovom gradu u sjeveroistočnoj pokrajini Forlì-Cesena.

 

  • “Italija je zemlja u kojoj se snovi teško ostvaruju, ali ona je prepuna strasti i kreativnosti. Ovo što smo uradili je veliko, veliko čudo”, rekao je osnivač kolektiva Rockin’ 1000, Fabio Zaffagnini

 

Realizacija projekta Rockin’ 1000 počela je u svibnju 2014. godine. Fabio Zaffagnini je prvo okupio skupinu prijatelja glazbenika, da bi se taj broj sve više povećavao te uključivao i stručnjake za tehničku podršku, snimatelje, ton majstore…

Nema još službenog odgovora od rock grupe Foo Fighters, koji će Italiju posjetiti u sklopu svoje turneje na kojoj promoviraju album ‘Sonic Highways’.

Istaknimo kao će američki rockeri u mjesecu studenom održati koncerte u talijanskim gradovima Casalecchio di Reno i Torino.

Komentiraj