VIDEO: THE WALK Joseph Gordon Levitt naučio kako hodati po žici od legendarnog umjetnika kojeg glumi

Holivudski glumac Joseph Godeon Levitt na filmskom festivalu u New Yorku predstavlja dvoj novi film ‘The Walk’, a otkrio je kako je hodanje po žici naučio od Philippea Petita, umjetnika kojeg u filmu glumi.

“The Walk” prati nezaboravan hod preko ‘Blizanaca’ Svjetskog trgovinskog centra u ljeto 1974. godine. “Philippe je inzistirao da bude prvi koji će me naučiti kako da hodam po žici”, rekao je Gordon Levitt na konferenciji za novinare nakon projekcije filma.

“On ništa ne radi na pola, pa je organizirao potpuno razrađenu radionicu. Ona je trajala osam dana, bili smo zajedno svakog dana, te mi je obećao kako ću nakon tih osam dana sam moći hodati po žici. Mislio sam da to zvuči preambiciozno, ali njegov optimizam je nevjerojatan. I da, nakon osam dana sam sam hodao po žici”, dodao je.

Film je režirao Robert Zemeckis, a većina scena hoda po žici napravljena je kompjuterskom animacijom ili s kaskaderima. Gordon Levitt objašnjava kako su snimali na konstrukciji na visini od 3,5 metra. Glumcu su svi rekli da se ne zabrinjava previše, jer će većinu opasnih scena napraviti pomoću ‘filmske magije’.

Ali, to nije bilo dovoljno za čovjeka u centru filma. “Stvarno sam želio naučiti. I Philippe me stvarno želio naučiti kako”, zaključio je.

Film u američka kina dolazi 9. listopada.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.