VIDEO: STVARNO JU JE ŽELJELA Kako je Kate Winslet dobila ulogu u novom filmu o Jobsu

Kate Winslet će u novom filmu o suosnivaču Applea Steveu Jobsu tumačiti lik Joanne Hoffman, jedne od naranijih zaposlenica Applea koja se supostavila Jobsu. Slavnog Jobsa glumit će Michael Fassbender, a Sethu Rogenu pripala je uloga Stevea Wozniaka. Premijera filma očekuje se početkom listopada.

U nedavnom intervjuu za Vulture, Winslet je objasnila kako je dobila ulogu. Otkrila je kako je odmah bila zainteresirana za ulogu, a najviše ju je privuklo to što je scenarij napisao Andrew Sorkin. Zaintrigirao ju je, kaže, i format filma u tri čina.

Ali, postojala je jedna zapreka u dobivanju uloge – Kate nimalo ne sliči na Hoffman, poljsko-armensku imigranticu koja je radila na marketingu za izvorni Mac. Kako bi se pripremila za ulogu, Kate je poslala supruga da joj kupi tamno smeđe perike različitih duljina. “Stavila sam periku i skinula svu šminku s lica. Poslala sam takvu fotografiju producentu filma Scottu Rudinu”, priča Kate.

Rudinu se svidjelo što je vidio pa je Kate odmah poslao scenarij i rekao kako želi da baš meni pripadne uloga. Objasnila mu je kako ona vidi lik Hoffman, a tri i pol tjedana kasnije bila je na probama. “Uvježbavali smo svaki čin poput predstave, a onda ga od početka do kraja snimali”, dodaje Winslet.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.