VIDEO: SRUŠIO SE AVION KOD MOSTARA Pet poginulih, među njima troje djece

Pet ljudi, među kojima su troje djece, jedna mlađa osoba i pilot poginuli su u subotu popodne u padu malog sportskog zrakoplova nedaleko Mostara.

“U padu zrakoplova poginuli su pilot, troje djece i jedna mlađa osoba”, izjavio je za Hinu ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda.

On nije mogao reći što je uzrok pada zrakoplova dodajući da će se to utvrditi u istrazi koju će provesti državna Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).

Iz ove agencije za Hinu nisu mogli potvrditi tko se nalazio u zrakoplovu.

“Nemamo službenu informaciju tko je bio u zrakoplovu. Obaviješteni smo da je s veze nestao zrakoplov u 15.53. Odmah nakon toga toranj u Mostaru je dojavio da je vidio pad, veliku eksploziju i požar. Odmah je angažiran Centar BH ANSA-e koji je pokrenuo spasilačku akciju i obavijestili sve službe na terenu”, rekli su za HINA-u iz BHANSA-e.

Na mjestu pada zrakoplova u južnoj zoni Mostara između naselja Jasenica i kompanije Aluminijski kombinat nalazi se veliki broj vozila hitne pomoći i vatrogasaca a policija je ogradila širi prostor.

Tijekom dana u zračnoj luci Mostar organizirana je manifestacija ‘Dani otvorenih vrata’ tijekom koje su izvođeni skokovi iz zrakoplova te panoramski letovi iznad Mostara.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.