VIDEO: SRUŠILI REKORD ‘JEDINICE’: Hotel Transilvanija 2 osvojio američki box office

Animirani film ‘Hotel Transilvanija 2’ osvojio je ovog vikenda američki box office, sa zaradom od 47.5 milijuna dolara u svom prvom vikendu prikazivanja. To je ujedno i najbolje otvaranje nekog filma u rujnu u povijesti.

Zanimljivo, ‘dvojka’ je sa trona skinula svoj prvi nastavak, koji je 2012. godine u prvom vikendu prikazivanja zaradio 42.5 milijuna dolara. Priča o hotelu punom čudovišta ‘ugostila’ je glasove zvijezda poput Adama Sandlera, Selene Gomez i Mela Brooksa.

Uspjeh ovog animiranog filma pripisan je američkom uzbuđenju uoči Halloweena, te obiteljskom ugođaju. Trenutno je na tržištu slaba ponuda dječjih animiranih filmova, sve dok u studenom svjetla dana ne ugleda ‘Peanuts Movie’. Ova je zarada premašila i očekivanja studija, kao i predviđanja, koja su stala na 37 milijuna dolara.

‘Pripravnik’, s Anne Hathaay i Robertom de Nirom, nalazi se na drugom mjestu američkog box officea sa zaradom od 18.2 miliojuna dolara. Prošlotjedni broj jedan ‘Maze Runner: The Scorch Trials’ nalazi se na trećem mjesu sa zaradom od 14 milijuna dolara.

Američki box office:

1. Hotel Transylvania 2 $47.5m
2. The Intern $18.2m
3. Maze Runner: The Scorch Trials $14m
4. Everest $13.1m
5. Black Mass $11.5m
6. The Visit $6.7m
7. The Perfect Guy $4.8m
8. War Room $4.3m
9. The Green Inferno $3.5m
10. Sicario $1.8m

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.