Pjesma ‘Uptown Funk’ Marka Ronsona i Brune Marsa bila je jedna od najvećih pop hitova prošle godine, a i dalje ju svakodnevno možemo čuti iz radijskog etera. Ali, srpska pjevačica Viktorija, pravog imena Snežana Mišković, kaže kako je slavni dvojac ukrao barem 80 posto njene phesne ‘Ulice mračne nisu za devojke’ iz 1984. godine, piše britanski Metro.

Nakon nekoliko preslušavanja, stvarno se čini kako dvije pjesme dijele mnogo sličnosti. “Njihova pjesma ‘Uptown Funk’ sadrži 80 posto moje pjesme. Koliko je dozvoljeno uzeti kao inspiraciju?”, rekla je 56-godišnja pjevačica za Daily Star.

Viktorija nema namjeru odmah podići tužbu protiv Ronsona, ali čini se kako će u jednom trenutku ipak otići na sud. “Nisam u žurbi tužiti ih. Ti procesi traju dosta dugo, a moj život i karijera ne ovise o tužbi. Ako ih ipak odlučim tužiti i pobijedim, nemam pojma što ću napraviti s tim novcem”, dodala je.

Ronsonova izdavačka kuća već je morala dodati nekoliko imena na listu autora, zbog sličnosti ‘Uptown Funka’ sa pjesmom ‘Oops Upside Your Head+ Gap Banda i ‘All Gold Everything’ Nicholasa Williamsa i Devona Gallaspyja.

Komentiraj