VIDEO: Sjeverna Koreja uvodi vlastiti Netflix, upoznajte Manbang

Sjeverna Koreja uvest će Netflix, odnosno servis sličan njemu naziva Manbang. Na njemu će korisnici imati pristup video sadržajima, većinom sa državne televizije. Korisnici će imati mogućnost provjeriti što njihov vođa Kim Jong Un radi tijekom dana, pročitati članke novina Rodong Sinmun i Korejske državne novinske agencije.

Korejska centralna televizija jedina je televizijska postaja u cijeloj Sjevernoj Koreji. Objavljen je i video u kojem se može vidjeti na koji način funkcionira Manbang. Ipak, velika razlika izmešu Netflixa i Manbanga je u opsegu ponuđenog sadržaja.

Manbang će svojim korisnicima pružati pristup za svega pet televizijskih kanala na kojem će moći pratiti vijesti, obrazovne i propagandne emisije, dokumentarne filmove u produkciji državnih filmaša. Sve je to, očekivano, prvo moralo dobiti blagoslov vlade u Pynogyangu.

Na kraju, do cijelog servisa neće moći bilo tko. Pristup Internetu u Sjevernoj Koreji ima samo ograničen broj kućanstava, a uređaje koji će biti potrebni za gledanje sjevernokorejskog Netflixa moći će su priuštiti samo najbogatiji stanovnici ove totalitarne države.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.