[quote_box_center]

  • Mirjana Lučić Baroni je do pobjede nad trećom nositeljicom pariškog turnira i prošlogodišnjom finalisticom stigla nakon sat i 11 minuta igre
  • “Bila je ovo velika pobjeda. Ponosna sam jer sa pobijedila sjajnu tenisačicu. Bila sam agresivna i odigrala sam sjajan meč,” kazala je hrvatska tenisačica

[/quote_box_center]

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni priredila je senzaciju pobijedivši u drugom kolu Roland Garrosa treću igračicu svijeta Rumunjku, Simonu Halep 7-5, 6-1.

Mirjana Lučić Baroni je do pobjede nad trećom nositeljicom pariškog turnira i prošlogodišnjom finalisticom stigla nakon sat i 11 minuta igre. Nakon što je prvi set dobila 7-5, u drugom setu je bila impresivna prepustivši suparnici samo jedan gem.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice. Zanimljivo i prvu je ostvarila na jednom Grand Slamu, prošle godine na US Openu kada je slavila 7-6 (6), 6-2.

“Bila je ovo velika pobjeda. Ponosna sam jer sa pobijedila sjajnu tenisačicu. Bila sam agresivna i odigrala sam sjajan meč,” kazala je hrvatska tenisačica nakon velikog trijumfa.

U svom devetom nastupu na pariškoj ‘crvenoj zemlji’ Lučić Baroni je tek drugi put stigla do trećeg kola. To joj je uspjelo i 2001. godine. Posljednje četiri godine je ispadala u prvim kolima.

“Ovo je čudo. Presretna sam,” dodala je Mirjana Lučić Baroni.

U trećem kolu očekuje ju Francuskinja Alize Cornet koja je u drugom kolu bila bolja od Rumunjke, Alexandre Dulgheru 6-2, 7-5.

Do sada su igrale jednom, 2012. godine u Sydneyju, a slavila je Francuskinja.

Komentiraj