Nakon što je jučer Vladimir Putin dobio formalnu dozvolu da koristi rusku vojsku kako bi se borio protiv Islamske države u Siriji, a uz sirijsku vladu i Bašara al-Assada, sinoć je objavljeno kako su ruski zrakoplovi izveli 20 zračnih napada na terorističke ciljeve u toj zemlji, piše Sputnik.

Sirijska nacionalna informacijska agencija SANA objavila je kako su ruski zrakoplovi napali “ISIS-ova uporišta” u al-Rastanu, Talbisehu i Zafaraniyai u provinciji Homs, Al-Tilol al-Hmer u provinciji Qunaitra, selok Aydoun u blizini Salamiye, Deer Foul između Hame i Homsa te u okolici Salmiye, javlja CNN.

Usto, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konashenkov odbacio je navode dijela nevladinih organizacija i promatrača s terena koji su kazali kako su Rusi napadali civilne ciljeve te ciljeve pobunjenika protiv Assada.

Ministarstvo obrane objavilo je kako su ruski vojni mlažnjaci u Siriji jučer izvršili 20 vojnih misija te napali više od osam ISIS-ovih ciljeva u gorskoj regiji zemlje.

“Kao rezultat toga, pogođeni su spremnici oružja i goriva, a ISIS-ovi koordinacijski centri u planinama su potpuno uništeni”, dodao je Konashenkov.

Istaknuo je i kako su napadi izvedeni nakon misija prikupljanja podataka te u bliskoj suradnji sa sirijskom vojskom. Naglasio je da ruski avioni nisu napadali civilne lokalitete, niti su npadali ciljevi u blizini civilnih lokaliteta.

 

 

Komentiraj

FOTO:Youtube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.