Nakon „povijesnog“ posjeta američkog predsjednika Baracka Obama Kubi „povijest“ obećaju i vremešni rockeri Rolling Stonesi u kratkom videofilmu u kojem se Kubancima obraćaju na španjolskom jeziku.

„Hola Cuba!, poručuju Mick Jagger, Charlie Watts, Ronnie Woods i Keith Richards na početku jednominutnog promotivnog filma koji se emitira na informativnom kanalu Cubainformacion.tv.

„Bili smo na brojnim nevjerojatnim mjestima, no ovaj koncert bit će povijestan za nas, nadamo se i za vas. Hvala što nas primate u vašoj lijepoj zemlji“, govori Mick Jagger na španjolskom jeziku s jakim engleskim naglaskom, a u pozadini nižu se snimke Havane, kubanske prijestolnice i koncerti Stonesa.

U petak navečer po mjesnom vremenu rock skupina nudi besplatan koncert u sportskom centru Havane u okviru svoje turneje America Latina Ole.

Za tu je prigodu pripremljena pozornica duga 80 metara, a postavljeno je i 10 divovskih ekrana što je logistika dosad neviđena na Kubi.

Iako rock nije nikada bio zakonom zabranjen na Kubi, ta „imperijalistička“ glazba dugo se smatrala nepoželjnom na otoku u doba Fidela Castra. Stoga su se pjesme Beatlesa ili Rolling Stonesa slušale u initimnosti doma s kaseta koje su se prodavale ispod ruke.

Mick Jagger u listopadu je posjetio Kubu kao asistent na koncertu timbe (glazbeni izričaj sličan salsi) skupine Bamboleo.

Komentiraj

FOTO:facebook.com
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.