Napokon smo dočekali premijeru ‘Ratova zvijezda: Sila se budi’, sada se možemo osvrnuti na snimku audicije Harrisona Forda preko koje je dobio ulogu Han Sola. U crno-bijeloj snimci Ford odrađuje scenu s Markom Hamillom, a već od samog početka osvaja sve svojim šarmom, humorom i autentičnosti – karakteristika koje su napravile Han Sola jednim od najkultnijih likova u filmskoj povijesti.

Ipak, Solo nije uvijek trebao biti šarmantan odmetnik kakvog danas poznajemo. George Lucas je u skici za film 1974. godine Sola zamislio kao divovskog vanzemaljca zelene kože, koji nema nos. Nakon toga, sljedeći ‘draft’ ocrtao ga je kao pirata. Iz tećeg je pokušaja postao svemirski kauboj – jednostavan, osjećajan i samosvjestan.

Ali, nije sve išlo glatko za Forda na dobivanju uloge. Na audicijama je morao zasjeniti i mnogo veće zvijezde od sebe (tada je radio kao stolar, sa tek pokojom malom filmskom ulogom) – popur Billy Dee Williamsa, Chevy Shasea, Kurta Russella, Billa Murrayja, Al Pacina, Jacka nicholsona, Roberta de Nira, Nicka Noltea i Sylvester Stallonea, prenosi Independent.

Audicija Kurta Russella također se pojavila na Internetu.

Komentiraj