VIDEO: PUCNJAVA NA SVEUČILIŠTU U OREGONU U napadu na kampus poginulo 13 ljudi, napadač ‘neutraliziran’

Na američkom Sveučilištu Umpqua u gradu Roseburg u američkoj saveznoj državi Oregon u četvrtak se dogodila pucnjava u kojoj je ubijeno najmanje deset ljudi, javlja CNN. CNBC, pak, javlja kako je život izgubilo najmanje 15 osoba.

Državna odvjetnica Ellen Rosenblum izjavila je kako je u napadu poginulo 13 ljudi, a još dvadesetak ih je ranjeno. Rosenblum je dodala kako je napadač, još uvijek neidentificiran, ‘neutraliziran’, prenosi CNBC.

“Kada smo stigli, pronašli smo ranjene u nekoliko učionica. Policija je neutralizirala napadača”, rekao je vatrogasni zapovjednik za CNN. Pucnjava je započela oo 10:30 po lokalnom vremenu.

Napadač je, navodno, ispalio ‘tridesetak hitaca’, ali svjedoci kažu kako ih nisu čuli, te se vjeruje kako je napadač koristio prigušivač.

Vatrogasci su potvrdili više smrtnih slučajeva. “Netko puca po kampusu. Studenti bježe posvuda. O Bože”, napisala je jedna studentica na Twitteru.

Ovaj je kampus udaljen oko 280 kilometara od Portlanda, a Sveučilište pohađa više od tri tisuće redovnih i 16 tisuća izvanrednih studenata.

Ovaj indcident je već 45. pucnjava u američkim školama, i to samo ove godine.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.