U sinoćnom izvlačenju 59. kola Lota u Srbiji peti broj kombinacije prvo se pojavio na ekranu, a tek onda je kuglica s tim brojem izašla iz bubnja.

– Više javno tužiteljstvo u Beogradu izdalo je nalog policiji za prikupljanje potrebnih informacija i obavještenja zbog utvrđivanja svih činjenica i eventualne krivične odgovornosti uz izvlačenje brojeva u igri na sreću Loto Državne lutrije Srbije koje je emitirano u direktnom televizijskom prijenosu na televiziji Prva – rekla je danas Tanjugu republička javna tužiteljica Zagorka Dolovac.

https://www.youtube.com/watch?v=pVynY5wqoe4

– Ovo što se s dogodilo je očiti propust osobe koje je direktno bila na softveru. Je li propust bio namjeran ili je sve plod nenamjerne greške, neka utvrdi istraga. Definitivno, ovim je nanesen ozbiljan udarac državnoj lutriji Srbije i igri loto – napisao je Đukanović na Facebooku. Također rekao je da softvere već deset godina održava “krajnje nevjerodostojna firma Nirvana iz Zagreba”.

– Dok sam bio na čelu skupštine zalagao sam se za to da softvere radi i održava Vojnotehnički institut. Taj je institut potpisao s lutrijom ugovor o suradnji pa možda nekome to sad smeta – kaže Đukanović. Arsen Dobrota, direktor Nirvane, kaže da njegova firma proizvodi softvere za lutriju za cijelu regiju.

–  Ali lutriju Srbije vodi amaterska ekipa koja ovaj skandal želi iskoristiti da oblati mene i moju tvrtku zato što neovlašteno koriste moj softver, a zbog čega protiv njih podižem tužbu. Naš softver koristi se na serverima, ali ne na televizijskim ekranima. Televizijski softver radi netko drugi  – rekao je Dobrota za N1.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.