Slavni američki komičar Jon Stewart posljednji je puta vodio satiričku informativnu emisiju ‘Daily Show’. Voditelj je na svoj oproštaj pozvao brojne zvijezde koje su gostovale kod njega, među kojima je bio i pjevač Bruce Springsteen. Stewart je dobio video poruke od američkog državnog tajnika Johna Kerryja te republikanskog senatora Johna McCainea.

Show je Stewart preuzeo 1999. godine i etabilirao se u jednog od najutjecajnijih satiričara u SAD-u te kao glas liberalne Amerike. Na mjestu voditelja zamijenit će ga Južnoafrikanac Trevor Noah.

‘Daily Show’, emitiran na Comedy Centralu, često se navodi kao vodeći izvor vijesti za mlade, a prosječno ga gleda oko milijun ljudi. U svom je završnom monologu Stewart zahvalio kolegama, obožavateljima te svojoj obitelji.

“Ništa ne završava, samo se nastavlja. Ovo je stanka u razgovoru”, rekao je. “Dakle, umjesto da kažem zbogom ili laku noć, samo ću reći da idem popiti piće”, završio je.

https://www.youtube.com/watch?v=qIzlPoxvvNk

‘Daily Show’ je pomogao lansirati nekoliko vrlo poznatih komičara, uključujući Stevea Cerella, Johna Olivera i Stephena Colberta, koji je zamijenio Davida Lettermana u CBS-ovom ‘Late Showu’.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.