Predsjednik Hrvatske demokratske stranke Andrej Plenković u ponedjeljak je, na predstavljanju Programa za mlade ‘Biraj bolju budućnost’ Mladeži HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, poručio kako je HDZ otvoren za suradnju s Mostom nezavisnih lista te dodao da ako Most bude relativni pobjednik izbora, neka premijer bude Božo Petrov.

“Najbolje je za Vladu da predsjednik ima politički autoritet i da ima izborni legitimitet. Ja se toga držim”, rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr. Dodao je kako neće biti velike koalicije između HDZ-a i SDP-a. “Urbi et orbi kažem – neće biti velike koalicije. Idemo u pobjedu. Otvoreni smo za stranke koje su nam bliske”, poručio je.

Na predstavljanju programa za mlade, Plenković je rekao kako je to za njega nastavak projekta kojeg su započeli prije četiri godine. “Tada smo odlučili sustavno izgraditi mlade političare HDZ-a. Postoji nekoliko gorućih problema s kojima se susreću mladi. Hrvatska je 3. po nezaposlenosti u EU, a obrazivni sustav nije usklađen s potrebama na tržištu rada. Tu je i pitanje isključenosti nekih mladih od obrazovnog sustava. Ključno pitanje je – stambeno pitanje mladih”, rekao je Plenković.

Dodao je kako je obrazovanje ključ svakog gospodarstva, a hrvatski obrazovni sustav mora stvoriti ljude koji će biti osposobljeni za radna mjesta budućnosti – moraju imati kritičko razmišljanje, biti kreativni i inovativni i u stanju rješavati probleme.

Najavio je kako će produljiti rok i omogućiti neplaćanje doprinosa poslodavaca za one do 35 godina. Predsjednik mladeži HDZ-a Josip Bilaver je kazao kako je Program za mlade novost u hrvatskoj politici. Dodao je kako će HDZ-ova vlada poduzeti ‘hrabre mjere’. “Potrebna je i reorganizacija Zavoda za zapošljavanje. On mora postati servis mladim ljudima”, kaže.

Najavio je i pobećanje sufinanciranja samozapošljavanja mladih s 25 na 35 tisuća kuna, povećanje državnih stipendija na 37 tisuća kuna, te pomicanje poreznog praga za studentske poslove na 50 tisuća kuna.

Danas smo predstavili program HDZ – Hrvatska demokratska zajednica za mlade “Biraj bolju budućnost”, zajedno s našim mladim kandidatima za Hrvatski sabor, koji su sami iznijeli naše ključne mjere za zapošljavanje mladih i poduzetništvo, obrazovanje i demografsku politiku te svoju viziju Hrvatske 22. stoljeća.
#birajbuducnost
#vjerodostojno

Posted by Andrej Plenković on Monday, August 22, 2016

Komentiraj