Osim Dinama, u skupine Lige prvaka u utorak su se plasirale momčadi Maccabi Tel Aviva, Mamöa, Valencije i Šahtara.

Maccabi i Basel odigrali su 1:1 – Švicarce je u vodstvo doveo Zuffi u 11. minuti, a izjednačio je Zehavi u 24. minuti. Zahvaljujući rezultatu 2:2 iz prve utakmice i većem broju pogodaka u gostima, Izraelci prolaze dalje.

https://www.youtube.com/watch?v=vr1pjnoNM7c

 

Malmö je sa 2:0 svladao škotski Celtic, pogotke su postigli Rosenberg z 23. i Carvalho u 54. minuti. Prva utakmica završila je pobjedom Celtica od 3:2.

https://www.youtube.com/watch?v=J5rS-Pdf0xI

Iako su nogometaši Monaca svladali Valenciju na domaćem terenu sa 2:1, ipak su ispali iz Lige prvaka, jer su u prvoj utakmici Španjolci slavili sa 3:1. Negredo je Valenciju doveo u vodstvo već u 4. minuti, a do kraja susreta preokrenuli su Raggi u 17. i Elderson u 75. Ipak, Francuzima je jedan pogodak nedostajao do produžetaka, za što nisu imali snage. Subašić je odigrao cijelu utakmicu, dok je Mario Pašalić izašao iz igre u 52. minuti.

https://www.youtube.com/watch?v=DQs0HIrY2v0

Šahtar je kod kuće odigrao 2:2 sa bečkim Rapidom, a zbog minimalne pobjede u prvom srazu Ukrajinci će se ponovno naći u Ligi prvaka. Marlos je doveo Šahtar u vodstvo u 10. minuti, potom okreću Schaub (13′) i Hoffman (22′), a konačnih 2:2 postavlja Gladkyj na asistenciju Darija Srne u 27. minuti. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Srna odigrao je cijelu utakmicu, dok je bivši reprezentativac Eduardo u igru ušao u 83. minuti. Do kraja susreta kod Rapida je Sonnleitner dobio crveni karton u 88. minuti.

https://www.youtube.com/watch?v=ciRAsX_f75k

Komentiraj