“Mi nismo ni u kakvom sukobu, a što se tiče kadroviranja, neki govore da je to neka vrsta pressinga. Stvari ćemo odrađivati planski, strateški. Samo to kadroviranje, jasno smo rekli da ne podržavamo na bilo kakav način osvetu, za nas je bitna svrha”, kazao je Petrov. “Nema pritisaka”, kazao je Petrov.

“Mi moramo zaštititi interese Hrvatske, najvažnije bi bilo  da se stvari rješavaju na grčko-makedonskoj granici”, kazao je.

Kometirao je Milijana Brkića. “Ne mogu reći niti da je on kandidat, niti sam znao da je on to javno izrazio. Predsjednik Vlade je na putu, nadam se da će se stvari riješiti. Oko Milijana Brkića još nismo uopće razgovarali, o tome tko će biti njihov kandidat, o tome oni odlučuju”, kaže.

“Što se tiče beneficija, slažem se da su one prevelike, i to će se promijeniti. U trenutku kada smo išli mijenjati zakon, vidjeli smo da je najbolje uzeti sve državne službenike, ujednačit će se sva njihova prava, obveze i beneficije i to će biti u roku od tri do četiri mjeseca”, kaže Petrov.

“Što se tiče Lozančića, premijer može imati najviše informacija o tome. Jedina kvalitetna odluka koja se mogla donijeti na Odboru je bila da budemo suzdržani, dok su ostali glasali prema stranačkoj stegi”, kaže Petrov govoreći o Lozančiću. “SOA nije resor, nju predlaže premijer i to će biti njegova odluka, kao što će on odlučiti o daljnjem radu Lozančića”, dodaje Petrov.

Objasnio je što se dogodilo na sastanku s Kolindom na Pantovčaku. “Ako mislite na dan kad smo prekinuli pregovore s SDP-om i posjet kod Kolinde. Tamo nije bilo nikakvih snimki. Ja sam došao uzrujan, kako sam ujurio na sastanak tako sam izjurio, jer smo prethodno dobili te informacije. Žao mi je što mediji pokazuju samo jednu stranu priče”, kazao je Petrov. “Mi nemamo uvid u snimke, Milanović je priznao da su bili, meni nitko nikada snimke nije pokazao, ja znam samo za telefonske razgovore”, kazao je Petrov. “Nećemo nikada reći koga su sve kontaktirali iz Koalicije raste”, kazao je.

Na upit kako bi ocijenio suradnju Vlade. “Ne znam što je opterećujuće za MOST u slučaju Lozančića, Ministarstvo branitelja nije pod MOST-om. Jesmo li sve mogli brže, jesmo. Danas nemate situaciju da imate ministra koji leti s privatnim investitorima… Ja se nadam da će priča o imenovanjima završiti ovaj tjedan, mi imamo sposobne ljude. Već smo pokrenuli timove za reforme koje smo rekli da ćemo provoditi. Nadamo se da će za tjedan, dva doći direktiva za slanje inspekcija, gdje će se prvo pisati upozorenje, a onda tek kažnjavati, kako bismo rasteretili podzetnike”, kazao je Petrov i posebno pohvalio Marića i novu ministricu rada.

“Molim vas, prošlo je mjesec i pol, ogromna su očekivanja od MOST-a, usporedite to s prethodnom vladom. Mi ćemo stvari promijeniti”, kazao je Petrov.

Karamarko je jučer kazao da premijer mora potpisati odluku o Lozančiću, da je nestrpljiv i da Oreškoviću vrijeme ističe. Na upit postoje li dva bloka u Vladi, kaže da to pitanje treba uputiti Domoljubnoj koaliciji. “Mi nećemo nikada tako komunicirati niti stvarati pritiske, ako imam problem s načinom na koji on komunicira, obratit ću se Karamarku”, kazao je.

Dodao je da MOST ima pravo veta. “Što se tiče diplome, zna se što će MOST napraviti. Očekujem kandidata od Domoljubne koalicije, oni će razgovarati s premijerom Vlade”, dodaje.

Petrov je rekao da misli da Radman mora odstupiti s mjesta HRT-a. “Mi vidimo da se i NO slaže s onime što smo mi komunicirali u javnosti”, kaže.

Na upit o nesuglasicama unutar MOST-a, kaže da nema dviju vlada, već da postoji jedinstvena Vlada. “O odlasku trojice ministara MOST-a u Sl. Brod, normalno je da različiti ministri odlaze na takva putovanja, bili oni iz MOST-a ili Domoljubne koalicije”, rekao je.

Dodao je opet da o izjavama Karamarka treba pitati njega. “To nije nikakav pritisak, mi ćemo nastaviti jednakim tempom, a kako to utječe na premijera, to pitajte njega”, rekao je.

Komentiraj